Juniorträningar i Umeå Sörfors GK

Klubben erbjuder träningar i olika grupper baserat på åldrarna 6–12 år och 13 år och äldre. Syftet med träningarna är att barn och ungdomar ska få möta sporten på ett lek- och lustfyllt sätt. Nyckelord för oss i Umeå Sörfors GK är kamratskap, glädje och utveckling. Utöver de åldersbaserade grupperna erbjuds dessutom en grupp för de som är intresserade av att utveckla sina färdigheter i spelet på banan.

Grupp 1 – ålder 6–12 år

I denna grupp är ett centralt budskap att golf som sport ska mötas utifrån lek och lust. Här leker barn och ledare fram golf för att komma igång med sporten och få lära sig grunderna.

Tid för träning:

Söndagar kl. 10-11 med start den 19 maj.

13 år och äldre

I denna grupp bygger träningens innehåll på en blandning av grundläggande övningar och mer utmanande individuella anpassningar. Det handlar fortfarande om ett lustfyllt sätt att möta sporten och träningen ses som en introduktion i golfens grunder.

Tid för träning:

Söndagar Den yngre gruppen kl 09:45- 10:45 och den äldre kl. 11:00-12:00 med start den 19 maj.

Träning för utveckling

Till denna grupp anmäler man sig för att kunna träna golf där syftet är utveckla sina färdigheter i spelet på banan. Målgruppen är juniorer som har 34 eller lägre i handikapp.

Onsdagar kl. 17.30-19.00

Tränare för de tre grupperna är Thomas Nilsson.

Vid frågor kontakta tränare Thomas Nilsson 070-561 87 24 eller Lars Norqvist som är ansvarig för Juniorkommittén, 070-290 10 71

Umeå Sörfors GK vill vara en klubb som utmärks av en familjär stämning som erbjuder alternativa fritidsutbud för hela familjen. Från föreningens sida underlättar vi gärna för att barn och ungdomar som deltar i träningarna också ska spela så mycket som möjligt ute på banan. Att spela ute på banan är ett bra sätt att lära sig spela golf.

Som förälder kan ni förvänta er en väl planerad verksamhet där ni under de givna träningstillfällena kan lämna era barn till ansvarig tränare. Tränare har tilltro till att barnen genomför träningarna bäst tillsammans med tränare och de andra deltagarna. Om förälder känner en oro eller av någon anledning behöver vara med vid träningarna bör detta kommuniceras med tränare. Som förälder kan ni under barnens träningar passa på att nyttja anläggningen för t ex egen träning eller kanske en kaffe eller en måltid i restaurangen.

Golfskoj

V.25, Måndag-Torsdag

Kl. 10:00-15:00

Ledare: Fredrik Larsson mfl.

Vi tränar! Leker och lär oss golf under 4 dgr.

Priset är 1095kronor inkl. lunch.

För mer information kontakta: kansli@sorforsgk.se

Max 20 deltagare
Anmälan sker nedan. Skriv i meddelanderutan matallergi eller något vi behöver veta.