top of page

Info april

Fredrik Larsson

2024-04-08

Nu börjar det bli soliga dagar och golfsäsongen är inom räckhåll 😊

Även om vi har en hel del snö som ligger över vår anläggning så är förutsättningarna fina med att få i gång banan som brukligt, eftersom det blev en bra invintring med snö innan det hann bildas is på marken så tror vi på bra kvalitet tidigt.

Nu börjar det bli soliga dagar och golfsäsongen är inom räckhåll 😊

Även om vi har en hel del snö som ligger över vår anläggning så är förutsättningarna fina med att få i gång banan som brukligt, eftersom det blev en bra invintring med snö innan det hann bildas is på marken så tror vi på bra kvalitet tidigt.

Nytt på personalsidan
Efter många år som banchef/greenkeeper har Johan Örberg hittat ett nytt spännande uppdrag, och tillträder en tjänst som regionansvarig säljare på Hako Ground & Garden den 1 augusti. Hako säljer bland annat gräsklippare från Toro, så Johan blir kvar i golfbranschen. Johan kommer att vara kvar fram till mitten av juni och hjälper till med att starta i gång banan, med vårsådd och allt annat som hör därtill, vilket vi är mycket tacksamma för.

Men – vi har också lyckats rekrytera en efterträdare till Johan. John Sundqvist tillträder den 1 maj och kommer att arbeta tillsammans med Johan under försäsongen, vilket såklart är väldigt värdefullt. John är född och uppvuxen i Kalix, men flyttade tidigt till Skåne där han under de senaste tiotalet åren har arbetat på ett antal olika banor i södra Sverige. En utförligare presentation av John kommer senare.

Som administrativ support på kansliet har vi anställt Katri Näslund. Katri kommer att arbeta halvtid (50%) och har erfarenhet från administration och service inom föreningslivet samt inom statlig förvaltning.

Ny krögare på restaurangen
Med glädje kan vi presentera Brännlands Wärdshus som ny krögare för golfrestaurangen. Vi hälsar Jasmin Bäckström med personal varmt välkomna!

Medlemskommittén
Medlemskommitténs program presenteras i början av maj, med några spännande nya aktiviteter som håller på att planeras. Påminner våra damer om att boka damspel på Umeå Golfcenter den 28/4 via ”mingolf”.
Kick-offen hålls lördagen den 18 maj.
Vi återkommer med tid och plats inom några veckor, men boka av i kalendern redan nu 😊

Seniorerna / HD55
Kommittén för HD55+ hälsar dig som fyller 55 i år, eller redan har fyllt 55, välkommen att delta i klubbens seriespel och andra aktiviteter.
Seniorspelet startar, om banan tillåter, i maj och pågår till september, med ett uppehåll under tre veckor i juli. Spelformen är blandad med 4-manna scramble, slagspel och poängbogey. Du deltar i lottade grupper och vi spelar på onsdagar.
Att delta kostar 400 kr för hela säsongen, vilket betalas innan första tävlingen. Då ingår också en gemensam lunch på avslutningsdagen.
Du har också möjlighet att delta i ett separat matchspel.
Seniorerna har också en minitour där det tävlas på klubbarna runt om i stan; Umeå GK, Robertsfors GK, Norrmjöle GK, Bjurholms GK och Sörfors GK. För att delta i minitouren betalar du greenfee + tävlingsavgift på de andra klubbarna.
Om du har några frågor eller vill anmäla dig, så mejla till Gunilla Jonsson på: g_son89@hotmail.com

Gröntkort
Vi har nu lagt upp de första gröntkort-kurserna för säsongen för anmälan på hemsidan: Grönt Kort (sorforsgk.se)

Tävling
Tävlingsprogrammet presenteras i början av maj och ser ungefär ut som tidigare säsonger. En nyhet är att vi kommer att arrangera en tävling tillsammans med de andra Umeå-klubbarna: Umeå Golfcenter Midnight Challange som vi spelar natt och kväll mellan den 28–30:e juni.

Nu håller vi tummar att vi får en varm och solig vår!

Med vänliga hälsningar
Fredrik Larsson
Klubbchef, Umeå Sörfors GK

bottom of page