top of page

Betessläpp 2022 - öppning av ordinarie greener , viktig info.

Johan Örberg

1 juni 2022

Äntligen ! som Gert Fylking säger. Idag öppnar vi med ordinarie greener och tees. (Undantaget tee 5 som får vänta till 6 juni )
Det är inte fullt en månad sedan sista greenen blev snöfri och som vanligt har det varit en kamp mot klockan med mycket hårt arbete och många arbetstimmar till att nu kunna öppna med ordinarie greener.
Vädret har varit med oss hela vägen och jag kan påstå att det ser bra ut i år för årstiden.
Detta betyder inte att greenerna är perfekta just nu men för årstiden ser det bättre ut än på länge och det finns goda förutsättningar till god utveckling. Vi klipper just nu på 4,0 mm och det rullar inte sommarsnabbt ännu, men i takt med att greenerna tätar ihop och vi kan gå ner i klipphöjd kommer farten öka.

Viktig info.
Hålkanterna är extremt ömtåliga nu på försäsongen. Därför är det av yttersta vikt att du som spelare fiskar upp bollen försiktigt ur hålet för att inte kanterna skall skadas. Detta görs bäst genom att vända handflatan mot flaggstången , men allra helst ser vi att ni tar ur flaggan först.
Givetvis är det också viktigt att lyfta på fötterna när ni går samt laga nedslagsmärken.

Golfbilar
Undvik mörkfärgade delar av banan där gräset är svagt. Detta gäller särskillt i greenområden. Välj helst ruffen som transportväg.
De klippta gräsgångarna från tee till fairway är till för att kunna promenera torrskodd ,ej köras golfbil på.

Väl mött på banan !
Mvh / Johan Örberg
Greenkeeper

bottom of page