top of page

Ny säsong väntar runt hörnet

April 29, 2020

Det är en märklig tid vi lever i och det har knappast undgått någon på hela klotet vad ett virus kan ställa till med.

 

Golfsäsongen ser ut att kunna genomföras under relativt normala förhållanden.

 

Vi följer såklart rekommendationer från folkhälsomyndigheten och kommer vidta de nödvändiga åtgärder som krävs för att vår klubb skall vara en så säker plats som möjligt att vistas på.

 

När öppnar vi?

 

Vädret och värmen styr såklart över när det blir möjligt att öppna vår anläggning.

Det verkar som det varit en ganska så ”normal” vinter beträffande snö och is… det ligger fortfarande i en del snö och är blött i skuggpartier. Det brukar vara en ”tumregel” att vi kan öppna banan med ordinarie-greener runt 1:a juni och rangen i början av maj, nu är det fortfarande blött och geggigt på rangen vilket innebär att bollarna ”pluggar”, därför väntar vi med att öppna rangen till nästa vecka.

 

Golfstore

 

Shopen kommer att öppna lördag 2:a maj kl 10:00 och köra en utförsäljning under helgen för att ge plats för årets nyheter.

Som ni kanske vet så har vår pro Thomas Nilsson en verksamhet med hotell och golfresor i Sydafrika och det är för tillfälligt lite osäkert när han kommer ha möjlighet att finnas på plats i Sörfors. Hoppas du som tänkt investera i nya klubbor denna säsong kan ha tålamod att invänta med köp tills Thomas anlänt för säsongen. Helgen 23-24:e maj kommer det vara demo-dag med Callaway mfl.

 

Fadder/golfkompis

 

Vi har ett stort tryck på anmälningar till våra nybörjarkurser som börjar i maj.

För att kunna hjälpa våra nya golfare in i klubben hoppas vi kunna få hjälp av dig som medlem att vara fadder/golfkompis under säsongen. Om du är intresserad att ställa upp så e-postar du till kansli@sorforsgk.se för att får veta lite mera kring det praktiska och teoretiska upplägget.

 

Utveckla din golf!

 

Vi har lagt upp ett gediget träningsprogram för hela säsongen.

Det finns även möjlighet att starta säsongen med en rejäl kom-igång-kurs.

läs mer om utbudet på hemsidan: www.sorforsgk.se

 

Årsgreenfee med Norrmjöle GK

 

Vi fortsätter även denna säsong med årsgreenfee -Norrmjöle GK.

För 1000 kr kan du som är fullbetalande medlem lägga till denna förmån.

Vill du göra tillägget så kontaktar du kansliet, då lägger vi in dig och det kommer en faktura på e-post.

 

Tävlingar

 

Rekommendationen från SGF är att skjuta upp all tävlingsverksamhet i golfsverige.

läs mer: https://golf.se/for-klubben/radgivning/Corona-riktlinjer-for-klubbar/tavlingsinformation/

 

Riktlinjer ang. coronaviruset från golfförbundet

 

Ideella insatser såsom möten eller städdagar. Se över vad som är verksamhet som måste göras och vad som eventuellt kan skjutas upp. RF:s riktlinjer om att undvika sammankomster med fler än 25 är en bra utgångspunkt. Undvik verksamhet som samlar många äldre på samma plats.

 

Ber att få återkomma med mera information om hur vi kan hantera det tänkta vårmötet samt inplanerade ”städdagar” och passar samtidigt på att tillönska en härlig valborgshelg.

 

Vänliga hälsningar

 

Fredrik Larsson

Klubbchef, USGK.

Ny säsong är på gång

March 28, 2018

Vi har en mycket intressant säsong framför oss!

Bygglovsansökan är inlämnad för det blivande klubbhuset.

Planen är att vi skall starta med byggandet under september månad för att inte behöva ha klubbhusområdet som en avstängd arbetsplats.

Vi har jobbat med projektet vision 50/50 som är ett jämställdhetsprogram som golfförbundet har jobbat med i några år och vi skall börja implementera idéer under kommande säsong. 

 

Golfstore går in i sin andra säsong hos oss som shop/reception, ser fram emot att fortsätta samarbetet med Thomas och Andreas.

 

Ps golfhallen indoor-golf håller öppet ytterligare några veckor ds 

En mycket händelserik och givande säsong är till ända

January 06, 2018

Vintersäsongen inleddes med samarbetet Umeå Indoor Golf, en uppskattad inomhushall som vi driver tillsammans med Norrmjöle GK.

På trettondagen frös en vattenledning på klubbhusets övervåning och orsakade en stor vattenskada. Huset renoverades och fick en upplyftande uppdatering inför säsongen med bl.a. ett klubbrum på bottenvåningen när övervåningen gjordes om med nytt kontorsrum.

Samarbetet med Golfstore inleddes vilket har resulterat i en mycket mer innehållsrik shop och en reception som har visat sig fungera mycket väl trots relativt kort förberedelseperiod.

Den dramatiska klubbhusbranden den 4:e juli resulterade i flera provisoriska insatser kring både restaurang och kanslifunktioner. Dessa har dock fungerat mycket bra och tack vare våra flexibla vänner som driver restaurangen vilket både medlemmar och gäster uttryckt nöjsamhet med gällande service.

Den huvudsakliga intäkten för klubben är förstås medlemsintäkten och där har vi alla ett ansvar att hjälpa till. Säsongen 2017 hade vi rekordmånga deltagare i våra grönt-kortkurser (125st) som vi nu hoppas skall kunna hitta spelkompisar och trivas hos oss.

Klubbens ekonomi har fortsatt att utvecklas, vi ser att kostnadsnivån är något bättre än beräknat och flera intäktskonton har varit positiva, eftersom vi haft ett speciellt år bakom oss med både vattenskada och brand ser vi med optimism framemot en ny säsong med nya möjligheter.

En prognos för hela verksamheten om vi skulle bortse från de olyckor/försäkringsfrågor vi råkat utför, så skulle det preliminära resultatet landat på ca + 450 000 kr. 

Vill rikta ett stort TACK till er alla för insatserna under året!


Nu tar vi sats inför ytterligare ett härligt golfår då vi fortsätter att förbättra de små och stora detaljerna för fortsatt utveckling av Umeå Sörfors Golfklubb.

Har banan varit i bättre skick?

August 20, 2017

Vi får mycket beröm för vår bana =)

Det är i slutet av augusti, skolorna har börjat och många har börjat jobba efter semestern.

Banan är så här års i sin fulla prakt och det finns gott om speltider på vardagarna... trycket på kvällar och helger blir däremot mycket större när tillgängligheten begränsas av mörkrets inbrott. 

Vi har några arrangemang kvar i augusti och september innan vi kan summera säsongen som har på många sätt varit bra.... Men allt överskuggas såklart av branden av klubbhuset i början av juli.

Vi är på väg in i nästa fas gällande klubbhuset... det kommer att klarna hur den fortsatta processen kommer se ut under de närmaste veckorna.

Nu hoppas jag på en riktigt bra höst för spelare och bana 

Vänliga hälsningar

Fredrik Larsson

 

 

Några rader inför sommaren

June 26, 2017

Nu är vi på väg in i högsäsong och banan har nu stora förutsättningar att bli riktigt fin!

Jag gör nu min 9:e säsong på klubben och tycker att vi gör framsteg på alla fronter :) allt från klubbhus, parkering, rabatter, drivingrange, restaurang, shop och framförallt banan.

Vår klubb omsätter ungefär 5 miljoner och har de senaste åren gjort ett litet plus i resultatet... i och med att vi har klarat av att hålla avskrivningsplanen så har även likviditeten (kassan) förbättrats.

Den stora utmaningen för många golfklubbar är att hitta "rätt" i hur vi hanterar och nyttjar tiden av anläggningen.

Var på en konferens för några år sedan där föreläsare tyckte att vi klubbar borde se oss själva som flygbolag... "vilken typ av bolag är Ni?"... en annan liknelse var att se oss som ett hotell... med ungefär samma frågeställning.... Vilka kunder vill besöka Er... vilka kunder skulle ni vilja nischa Er för?

Samhället har förändrats och självklart behöver vi anpassa vår verksamhet efter hur "nu-tiden" fungerar.. Dock har jag lite svårt att se att vi skall se oss som ett flygbolag eller hotell... min tolkning är möjligen att se vår anläggning som en flygplats eller en samfällighetsanläggning där nyttjarna också är delägare. 

Kund eller delägare?

Det är en pedagogisk utmaning är att förklara priset på vår "produkt". Vi har medlemmar som spelar upp emot 100 rundor på en säsong.. dock är genomsnittet ca 15 rundor och medlem. Det kan vara svårt att förklara varför det skall kosta 4700 kr för de som spelar 15 rundor och samma belopp för de som spelar 100 rundor.

De största klubbarna i landet är s.k. "brevlåde-klubbar" där det går att lösa medlemskap för ca 3-400 kr och sedan har man ett "aktivt" golf-id som innebär att det går att boka och spela på de allra flesta banorna. Brytpunkten för att det skall löna sig att vara "fullvärdig" medlem i en klubb går vid ca 10-15 rundor om man betalar en greenfeeavgift på ca 300kr.

Åter till konferensen jag var på.... om de som är medlem i en "brevlåde-klubb" kommer och nyttjar vår anläggning... är den personen en gäst/kund som skall betala vissa kostnader likt som man får göra på ett flygbolag?... parkering, omklädningsrum, drivingrange, puttingreen.. Vi har ganska många som nyttjar vår anläggning utan att spela på banan.. Om vi nu var ett "låg-pris-flygbolag" skulle det säkert vara fler avgifter som "golf-kunden" skulle få betala för.. 

Har idag gjort en utloggning av ett stort antal medlemmar som ej betalat årsavgiften... många tänker säkert att de är kunder som inte vill förlänga sitt golfspel?

Vår klubb är en ideell förening som har en golfbana som vi tillsammans skall vårda och utveckla, jag hoppas och vill att du som medlem känner dig som delägare istället för kund!

Ha en skön golfsäsong på din bana!

Vänliga hälsningar

Fredrik Larsson

Äntligen =)

June 08, 2017

Banan öppen med 15 av 18 ordinarie greener.

Hål 9,13 och 18 har såtts om för att bli riktigt bra under säsongen dessa behöver ytterligare några dagar på sig.

Ses på klubben

Det grönskar

May 25, 2017

Nu är det snart juni och en härlig golfsäsong står för dörren.

Vi har kommit i gång med kurser av alla de slag.. Nybörjarkurserna har varit så gott som fullbokade och nu har vi nya kamrater som skall lära sig att golfa hos oss =). Nästa kurs kommer att börja 6:e juni.

Golfstore med Thomas Nilsson i spetsen står för det största utbudet för golf i Umeå

Banan har nu förberetts för bästa möjliga tillväxt... det är nu värmen som skall göra skillnad.

 

Trevlig helg 

Ny golfsäsong börjar äntligen närma sig.

May 16, 2017

Ny golfsäsong börjar äntligen närma sig.

Vi öppnar med provisoriska-greener på lördag!
Vi använder pegg-rännan
Rangen är öppen med ”själv-plock”!

Härligt samarbete med Norrmjöle GK!

April 30, 2017

Vi kör vinterträning med deras damer 😃
Ca 50 damer är igång och slipar på tekniken och träffar nya golfvänner

Please reload

bottom of page