top of page

Våren 2021 i antågande

Efter en nära rekordvinter i snömängd räknat är nu våren här. Vi har visserligen en del av den vita varan kvar men det tinar undan för var dag. Snösmältningen på från greenerna påskyndades med hjälp av granulerad grillkol i månadsskiftet mars-april. Storspoven landade förra veckan :-)

Den 22 mars var snödjupet på green 9 hela 90 cm. Nu är samtliga greener framtinade och vi har börjat så smått skära de greener vi kommer fram till. De pluggar vi tagit in i värmen från greener uppvisar god återväxt även utan hjälpsådd , men för att vara helt säkra kommer en stödsådd göras i vanlig ordning.

Banan har i allmänhet övervintrat bra under det tjocka snötäcket. Ingen förekomst av is har funnits. Tee och fairways ser bättre ut än tidigare vårar.

Mot slutet av veckan är rangen troligtvis snöfri och efter det går upptorkningen snabbt tack vare frånvaro av tjäle, Så förhoppningsvis skall vi snart kunna öppna rangen och därefter banan.

Vi ser även fram mot att kunna använda oss av nya dukar till samtliga greener som köptes in under vintern.

När öppnar banan ??

Vi är ca en vecka sen med vårbruket pga snömängden, men avsaknad av tjäle kommer göra att banan torkar upp snabbare än vanligt. Jag ser det som högst troligt att vi i mitten av maj kommer att kunna gå torrskoda runt banan och spela till provisoriska greener. När vi kan spela på ordinarie greener är helt avhängt på vilka temperaturer nu framöver.

Så svaret får vänta.

Mvh / JohanFeatured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page