top of page

När öppnar banan med ordinarie greener i år ?

Hej !

Vårbruket med greenerna blev klart med alla moment och sådd den 7 maj. För att gräsfrö skall gro brukar man prata om att det krävs en marktemperatur på omkring 7 grader eller varmare. Hagelskurar och kalla vindar har varit dominerande därefter.

Sedan den 7 maj har medeldygnstemperaturen varit 4,4 grader. Jämför vi med samma tidsintervall 2019 så var medeldygnstemperaturen 9,1 grader för samma period. En skillnad på 5,5 grader kanske inte låter så betydelsefullt, men just dessa få grader är helt avgörande för groningen.

Vi har en del överlevande gräs på många av greenerna och detta har börjat skjuta iväg under dukarna.

Green 3 klipptes igår och gödslades. De frö som såddes i år har ännu inte börjat sticka upp men mot slutet av denna vecka och början av nästa så ser det ut att bli lite värme och då kommer det nog hända mycket med banan.

Det går inte i dagsläget att säga när det är möjligt att spela på ordinarie greener.

Våren 2017 var rekordkall och dessutom med djup tjäle gav en säsongspremiär 10 juni.

Så sent törs jag i alla fall lova att det inte blir i år.

Grafen är hämtad från www.temperatur.nu

/Johan

.

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page