top of page

Vår 2020

Hej !

Storspoven har landat på golfbanan ,23 april, Våren har då per definition kommit till Sörfors :-), Vi har i vinter haft ett relativt tunt snötäcke , 30-40 cm som nu till sörsta delen är borttinat. På skuggiga och baklända partier ligger snö ännu kvar. - Hål 17,18,1 samt hål 4.

Det finns inte mycket tjäle tack och lov så det bör torka upp relativt fort bara får lite varmare väder. Just nu är det väldigt kall och det går trögt med upptorkning mm. För precis ett år sedan låg temperaturerna dessa dagar på mellan 14-17 grader och nu är det 2-4 grader. Den 28 april ifjol noterades att några av björkarna på banan hade musöron , vilket iofs är rekordtidigt.

Vi är i startblocken och skall just precis kasta oss in i vårbruket. Vi kommer till en början vertikalskära alla greener en vända för att städa av gammal förna samt djupsticklufta När det är gjort skall vi backskära greenerna och sedan så och välta och få på dukarna. Detta tar normalt ca 5-6 dagar.

Covid 19

Golf får nog anses som en relativt säker fritidsaktivitet. Vi kommer i år att "coronasäkra hålkopparna genom att montera en distans längst ned på flaggan vilket gör att bollen inte faller lika djupt ned i koppen.

På vissa banor söderöver har man inga krattor i bunkrarna, kanske något vi får fundera på här också.

Rangen

Rangen har börjat torka upp men det är ännu för tidigt att börja med självplock.

Övningsområdet borta vid hål 13

Det är alldeles för blött ännu för att det skall övningspelas på området.

På återseende / Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page