top of page

Sista versen för säsongen

September har varit en ovanligt kall och blöt månad. Det har kommit relativt mycket regn och avdunstningen har varit liten. Detta har gjort det blött , framförallt i greenområden där kompaktionen av marken är störst.

Vi har nu haft ett antal nätter med frost. Nu i morse kl 6 var det minus fyra grader. Det gör att det kommer att dröja långt in på dagen innan frosten släppt samt att tjälen i greenerna har släppt.

Vi har en bom vid utgången mot tee 1 och 10 som vi tar bort när vi anser att det är ok att spela.

Från onsdag och framåt ser det dock ut att bli lite varmare nätter igen.

Jag önskar såklart att det vore möjligt att spela golf året runt men här uppe regerar kung Bore, vare sig vi vill eller ej.

Planen närmast är att sätta igång med knivluftning av fairways måndag 30 september och därefter en djupstickluftning av greenerna. Måndag den 14 oktober börjar vi korva fairway. I samband med det stänger vi ordinarie greener samt inför elbilsförbud för resten av året.

Vad händer på hål 15 ?

Vi har flyttat ladan närmast greenen bort till höjden bakom granhäcken. Planen är att bygga ett antal grässvackor och kullar i området där ladan stod för att ge mer liv åt området samt att frigöra sikten mot greenområdet. Tillsvidare , innan vi kör igång med detta fullt ut får de två björkarna där ladan stod stå kvar.

Mvh / Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page