top of page

Högsäsong

Vi är nu mitt inne i sommaren och banan fylls dagligen av spelare. Det är gynnsamt väder både för att spela golf samt för grästillväxt. Med förra sommarens stekhetta i minnet undrar man nästan om vi går mot en ny istid :-) Min badgräns går själv vid 20 grader i vattentemperatur och jag undrar om jag kommer få ta på mig badbyxorna i år. Medeldygnstemperaturen är i år 3 grader lägre för tiden midsommarafton-16 juli. Det låter inte mycket kanske , men i praktiken betydande skillnad.

Banan håller ett bra skick men vi har svårt att hinna med sista putsen i bunkrarna. Vi hoppas på hjälp med detta vid nästa banpatrulldag. Greenerna har tätat ihop bra och och bollrullen är jämn. Ovältat ligger stimpen på lättspelade 8,3 fot. -Någon fot mer när vi vältat.

Ett nytt redskap i år är en drönare som vi köpte i vårvintrasr. Kanske har ni hört något surra uppe i luften någon gång på banan eller sett någon film på facebook. Ett fantastiskt redskap att kunna dokumentera banan från fågelperspektiv , både med stillbilder och rörliga flygbilder. Min förhoppning är att även göra en hål för hålflygning att kunna komplettera banguiden med under säsongen.

Slutligen vill jag komma med några pekpinnar/önskemål från banpersonalen.

- Krattor i bunkrar skall placeras i avsedd klyka så att vi kan klippa runt bunkrar utan att behöva stanna och kliva av.

- Ta upp flaggan ur hålet innan ni tar upp bollen. Hålkanterna trasas sönder när handen förs ner och upp.

-Respektera startförbudet under klipptågsdagarna, mån, ons, fre. Gå ej ut före 07:30 på hål 1 och inte senare än 08:30 på hål 10. Även om ni inte ser några maskiner på de närmsta hålen kommer ni att hinna upp maskinerna för att sedan behöva vänta och att personalen känner sig stressad.

-Bollhinkar på rangen skall aldrig lämna rangen .

mvh / Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page