top of page

En ny säsong närmar sig. Idag öppnar vi banan med provisoriska greener

En ny spännande säsong är i antågande. Det varma aprilvädret tinade snabbt av banan och gjorde det möjligt att komma ut och städa av greenerna en första vända med vertikalskärningsaggregaten.

Nu har vi haft en vecka med riktigt kall och fuktig väderlek vilket har bromsat upp vårbruket med greenerna. Vi hittade ändå av hyfsat väder under söndagen och han då med att så och dressa sex greener. Vi ligger rätt bra till i tid tycker jag och med två dagar med lite torrare väder bör vi vara färdig med sådden av greenerna. Därefter är det bara att hoppas vi får in lite ny värme.

Överlevnaden såg större delen av vintern väldigt bra ut , men en regnvecka med höga temperaturer en vecka in i mars gjorde att fukt pressade ut och bildade rikligt med snömögel under snön.

Trots allt så är det länge sedan vi hade så mycket överlevande gräs på våra greener efter en vinter.

Idag öppnar vi banan med provisoriska greener för de som vill komma ut och slå lite på banan.

Elbilsförbud gäller tillsvidare !

Byggnationerna av klubbhuset är i slutfasen. Det är mycket hantverkare i farten och trångt inne på klubbhusområdet. Hela klubbhuset är fortfarande att betrakta som byggarbetsplats. Ta därför omvägen till shop och första tee runt puttinggreenen.

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page