top of page

Den otåliga tiden.

Vilket väder vi har och det varma härliga högsommarvädret ser ut att hålla i sig fram mot fredag iaf.

Sista greenen blev sådd och klar på kristihimmelsfärdsdagen och nu är det bara en otålig väntan på uppkomst av gräset. En plugg togs in i kruka efter sådd på green 9 i fredags och visade på bra uppkomst efter helgen vilket är lovande. Ute på banan bör det med denna värme och bevattning börja skimra lite grönt på greenerna i mitten-slutet av veckan. Därefter kommer greenerna gödslas med en fast gödselgiva (finprillat).

Det ser som sagt betydligt bättre ut jämfört med förra våren.

Sedan 6 maj då vi började med sådden har medeldygnstemperaturen varit 10 grader högre jämfört med samma period förra året. Detta borgar för en betydligt tidigare spelstart på ordinarie greener mot 2017.

Något exakt datum kan jag ännu inte delge.

Nu när greenerna är sådda har fokus kommit till tee som vi jobbar med.

ELBILAR på banan.

Det torkar upp riktigt bra och mot slutet av veckan bör det vara möjligt att köra. Vi kommer att anslå detta på hemsidan.

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page