top of page

Tack för alla fina ord om banan !

Jag tror inte vi någonsin fått så många fina omdömen om banan tidigare år. Ej heller så mycket tårtor och annat trevligt levererat till lunchrummet från medlemmar :-)

Allt detta sporrar givetvis vår strävan att få till och hålla banan i så gott skick som vi kan utefter personalförutsättningarna. Det finns givetvis en massa man önskar att man han mer utav.

GreenOlle sa en gång att "en bana är inte bra förrän greenkeepern tycker att den är bra" .- Det ligger mycket i det. Det skulle ju inte vara bra om man var helt nöjd som greenkeeper. Jag känner till varenda millimeter av banan och vet om alla småskavanker och kan önska vi kunnat fixa det och det. För det mesta är det sådant som spelare ej tänker på. Det viktigaste är ändå att ni och gästerna är nöjda vilket inte gått att ta miste på :-)

Färgen på våra fairways.

Det är många som sista dagen frågat vad som hänt med våra fairways.

Svaret är att de var lite bleka och behövde gödsel. Fairways gödslades onsdag morgon och därefter kom inte det regn som var väntat. Detta har givit en lite brännande effekt på gräset vilket har gjort att de ser än lite blekare ut. Igår kväll kom dock en bra skur och i skrivande stund regnar det igen. Ni kan vara helt säkra på att våra fairways åter kommer att få en grön praktfärg inom någon dag.

Bunkerkrattor.

Det har blivit allt vanligare att krattorna inte ligger i sin klyka. Detta medför klippningen av bunkernära ytor tar allt längre tid. Klykan är till för krattan och rätt placerad kan vi obehindrat klippa runt bunkrarna.

Vi skulle vara mycket tacksamma om ni kan återplacera er och andras krattor.

Fel placerad.

Rätt placerad.

Svackan till vänster om green 13.

Det har fortfarande varit för surt att färdigställa svackan men sådd. Vi har idag haft en grävare på plats och kompletterat med dräneringar och brunnar. Nu får det torka upp vidare två veckor innan arbetet fortsätter. Planen är att hinna få svackan sådd och grön innan senhösten så att vi har en bra start inför nästa säsong.

Semester.

Nu går jag på semester två veckor för att få lite tid med familjen. Återkommer måndag 7 augusti.

För små och stora ärenden som inte är akuta hänvisar jag er till min andreman, Mikael Tornstråle tel. 070-3550448

På återsseende

/ Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page