top of page

Betessläpp i Sörfors

Hej Medlemmar och Gäster !

Till slut, efter en historiskt kall vår är det strax dags att spela golf på riktigt. Den senaste tidens värme har nu gett gräset en skjuts och tillväxten är god. Det omfattande arbetet med att gräva ur samtliga döfläckar på greenerna som vi kämpade med förra säsongen verkar ha gett resultat. Även de greener vi fräste i höstas och nu under våren är på gång (9, 13, 18)

19 Maj green 10

19 Maj

8 Juni green 10

Bemanningen är sedan i 1 juni fulltalig. Vi har börjat klippa alla ytor så smått. Våra tee ligger efter något i och med att bevattningens kapacitet fram till nu har lagts till greenerna. Men våra tee är sådda och dressade och gödslade och skall nu få mer bevattning.

Igår fick vi vår nya ruffklippare och semiruffklippare levererad så nu skall det nötas ruff :-)

Hasse rattar stolt den nya ruffklipparen vid hål 5, Toro 5900-D ruffklippare.

Toro 5900 ruffklippare

Janne trimmar greenområdet hål 14 med den nya semiruffklipparen. Toro 3100-D.

Toro 3100-D SIdewinder semiruffklippare

På lördag öppnar vi ordinarie greener med undantag för green 9, 13, 18 som får vänta ytterligare för att tåla spel och daglig skötsel. Jag kommer att dagvattna greenerna och tee ytterligare en tid för att säkra gräsetableringen. Hoppas ni har överseende med det. Vi har idag dressat och vältat greenerna men är fortfarande försiktiga med att gå ner i klipphöjd. Vi kommer successivt gå ner i klipphöjd för att få upp bollrullen.

En önskan från oss i banpersonalen : Var försiktig första tiden på greenerna och lyft på fötterna och försök att inte vrida på klacken.

Mvh / Johan med personal

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page