top of page

Ordinarie infartsväg öppnad

Hej !

Nu är ordinarie infartsväg sladdad och öppnad.

I lördags blev vi äntligen färdiga med vårbruket av greenerna. Den extremt sena våren med djup tjäle och historiskt låga temperaturer under april och början av maj har försenat oss med ca två veckor.

Vårbruket med greenerna tog i år tre dagar längre tid då vi lagt stor möda på att gräva ur alla döfläckar på greenerna samt ersatt med nytt såbäddsmaterial. Green 9, 13 och 18 har dessutom frästs och planerats om innan sådd. Idag är större delen av banan tjälfri och det har börjat torka upp på banan. Efter de senaste dagarnas värme har det börjat spira ute på banan och björkarna har börjat slå ut.

Översvämningen på hål 3 beror troligtvis på det kraftiga regnet i torsdags med 23 mm under natten och att det forfarande finns tjäle kvar där. Vi har nu lånat elverk och pump och håller på att pumpa bort vattnet för att se om vi kan hitta något fel med brunnen.

Vi är nu igång med att skära och hjälpså tee.

Maskinlogen samt silobyggnaden har äntligen fått sig en omgång färg. Södergaveln mot tee 8 får vi vänta med då ett tornfalkspar häckar i en holk och har där fyra ägg. Gaveln kommer att målas när ungarna har lämnat boet.

Prognos för öppnande av ordinarie greener.

Det är svårt att sia i dagsläget. Att vi var två veckor senare med vårbruket behöver inte nödvändigtvis betyda att vi är lika sen med öppnandet. Vi är ju trots allt närmare sommaren med högre temperaturer nu. Vi brukar normalt kunna öppna runt 1 juni . I år lär det sannorlikhet blir senare. Tävlingen 6 juni kommer som det ser ut nu inte kunna spelas på ordinarie greener. Återkommer med närmare besked framöver. Ha tålamod.

Elbilar på banan.

Det är fortsatt förbud mot golfbilar på banan.

Besked om när det är möjligt presenteras på hemsidan.

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page