top of page

Ny säsong på G

Hej !

Förra måndagen fick vi personalförstärkning då Janne och Hasse påbörjade sina säsongsanställningar.

Den gångna veckans varma väder gjorde susen för banan och vårbruket med greenerna gick som planerat. Greenerna har skurits två gånger och därefter sådda och dressade. Bevattningen fick vi igång under fredagen utan större strul. Under skärtorsdagen öppnades banan med provisoriska greener samt rangen. Lördags kväll sprutades greenerna med vätmedel för jämnare vattengenomträngning. På flertalet av greenerna kommer gräs spontant vilket är väldigt kul. Trots att greenerna ser döda ut på håll nu så finns där gräs som är på gång. Det vi sådde under förra veckan dröjer nog någon vecka till innan vi ser uppkomst.

Idag kom kylan tillbaka och ser ut att stanna fram till på måndag och därför har vi nu täckt greenerna med täckdukar. Parallellt med detta har arbete med tee påbörjats.

Det är alltid svårt att ställa en prognos för när ordinarie greener kan tas i bruk men det ser idag bättre ut än motsvarande tid ifjol. Som vanligt är det helt avhängt på temperaturen de närmaste veckorna.

Om jag gör en ren gissning så gissar jag på lördag 28 maj. Men som sagt, temperaturen framöver avgör.

Många spelare som vi mött under veckan har framfört sin förtjusning över att skogen har gallrats bort vid parkeringen mm. Jag kan bara hålla med om att det blev bra. Det återstår en del städning längs hål 3 vilket vi får hjälpas åt med under banpatrullens dag den 4:e juni.

Allan Tobiasson och co har under våren färdigställt brandtrappan ut från konferensrummet på övervåningen på klubbhuset. Bra jobbat !

Nästa projekt blir att flytta Tures bod för att sedan bygga nya elbilsparkeringar.

Mvh / Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page