top of page

8 September - 2015

Hej !

Det är bra fart på greenerna idag. Efter dagens dressning och vältning av greenerna så låg stimp-värdet på hela 10,4 fot i snitt, mätt över sex olika greener. Inga större variationer uppmättes greenerna emellan. Tyvärr kan detta ha bidragit till att green 7 under dagen är för svår. Vissa klagomål har kommit till min kännedom. Jag får ta en funderare ihop med bankommitén ifall vi skall sluta välta green 7 när vi är nere på så låga klipphöjder som nu, samt när väderleken är torr.

Ett fenomen som uppkommit på sista tiden är att spelare är dåliga på att lyfta på fötterna på greenerna . Även rena vridmärken på greenerna förekommer, vilket såklart är tråkigt när vi gör vad vi kan för att hålla en bra spelyta. Jag tycker man bör ta sig en funderare på hur man verkligen är i behov av spindlar under fötterna. Det går i de flesta fall alldeles utmärkt att spela i vanliga promenadskor.

Övrigt.

Chippingreenen kommer inom kort att hålpipas . Jag skall utvärdera hur vida det är möjligt att genom att dressa ut perlite och sedan få ner det i hålen genom att dra någon typ av dressnät. Om det faller väl ut kommer förhoppningsvis fler greener ute på banan få sig en behandling innan vintern. Hursomhelst kommer jag behöva ett gäng frivilliga som är villiga att hjälpa till att skotta undan hålpluggarna från greenerna om så blir fallet. Återkommer om detta senare.

Ha en trevlig dag !

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page