top of page

17 Juli - 2015


Jag var i tisdags ner till Timrå GK och hämtade en hjälpsåmaskin som vi hyr i några dagar. Maskinen är framtagen för att under säsong kunna göra insådd på greener utan större påverkan på spelet. Maskinen skär slitsar och direktsår i dessa på samma gång. Det vi sår in nu är en krypvensblandning som vi förhoppningsvis kan få glädje av nästa vår om den hinner etablera sig i befintligt gräsbestånd innan hösten. Krypven har en betydligt bättre övervintringsförmåga än kärrgröe och vitgröe och tål is en längre tid än just kärrgröe och vitgröe. Nu undrar ni kanske varför vi inte sår med krypven på våren istället ? Svaret är det att krypven behöver sommartemperaturer i marken för att etablera sig. Vi skulle i bästa fall ha sommargreener i mitten på juli om vi sådde med krypven på våren efter en isvinter som denna. Krypven är inte helt lätt att så med de redskap vi själva har. Fröstorleken är mikroskopisk, nästan som ett damm. Många frön per kg så att säga. Priset ligger på ca 200 kr/ kg. Under denna insådd kommer det att gå åt ca 25 kg totalt. Vi har kvar G10, G11, G12 och G13 och blir förhoppningsvis färdiga med dessa under måndagen om vi har vädret med oss. Maskinen är en tung best att hantera. Tur vi har Peter Karlsson . Tack Peter för ditt tålamod !

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page