top of page

16 Juni - 2015

Banan tar sig !

Vi börjar börjar få fin fason på banan och vädret ser ut att vara stabilt med 14-15 grader de närmaste 10 dygnen. Fairway skulle dock behöva en gödselgiva men det får vänta till jag ser att vi har något regn i antågande.

För 14 dagar sedan gjorde vi ett prov på en döfläck på green 17 där vi grävde upp fläcken och blandade i Perlite i materialet. Utfallet blev bra så vi har nu påbörjat samma åtgärd på övriga fläckar på G9, G10 och på övriga småfläckar på banan. På fläckar där gräs finns men svagt tar vi och hålpipar och fyller med perlite. Om vi ser på utvecklingen vi haft på G17 så bör förhoppningsvis övriga fläckar vara spelbara på 10-14 dagar. Det kommer dock krävas fortsatt dagvattning så att det inte torkar ut.

Midsommarhelgen.

Vi kommer att köra ett klipptåg på torsdag morgon och på lördag kommer fairways klippas. Greener klipps samtliga dagar.

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page