top of page

11 Juni -2015

Efter en extremt kall och blöt vår är vi nu igång på riktigt. Banan är sedan igår öppen med ordinarie greener med undantag av green 9. Ordinarie tee på par 4 och par 5. plastmatta på par 3 tills vidare. De senaste dagarna har det blåst en del och genom det har det börjat torka upp skapligt. Arbetsstyrkan är nu fulltalig och vi har kommit igång att klippa både ruff, tee och fairway, greenområden och range med undantag av där det är som blötast. Skönt att det börjar se ut som en golfbana igen! Vi har idag gått ner i klipphöjd på greenerna till 5 mm och kommer succesivt gå ner ytterligare i takt med att greenerna tar sig.

Fairways behöver gödslas men jag måste vänta till början av nästa vecka för att det skall bära för jordbrukstraktorn att dra runt gödningsspridaren på fairways för att få lite knuff på dem. Greenerna behöver ännu dagvattning ett tag så jag hoppas ni har överseende med detta. Utan förvarning startar bevattningen och går sedan mellan 4-6 minuter.

Elbilar på banan

Jag ber er att planera era körningar till ruffar och torra partier där ni gör minst skada. Undvik att köra bilarna på de uppklippta gångstråken mellan hålen.

Övrigt.

En granhäck är nu planterad längs tee på hål 4. Det kommer dröja några år innan det blir en riktig häck dock. M

en "den som har planterat ett träd har inte levt förgäves" :-)

Idag sätter vi igång att färdigställa grästeet på rangen.

Jordhögarna på hål 9 måste torka någon vecka eller två till innan de går att färdigställa.

/Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page