top of page

11 Augusti -2015

11 Augusti -2015

Hej på Er!

Sedan igår är jag tillbaka på jobbet efter två veckors semester. Det är kul att komma tillbaka och se att det nu börjat grönska på de nyanlagda kullarna på sidorna om fairway på hål nio. Jag vill också passa på att tacka medlemmarna som under banpatrulldagen fixade med bunkrar, gångbron vid chippinggreen mm. Häcken vid hål 10 har skjutit fart igen efter den hårda beskärningen. Jag skall erkänna att jag var lite rädd att vi hade ihjäl den :-). Tanken var att föryngra häcken för att framöver klippa den årligen med häcksvärd i brösthöjd.

Idag kör vi att köra ett extra insatt "mini-klipptåg" för att komma ikapp med semiruffen då semiruffklipparen har stått still i en vecka pga haveri. Även fairway kommer klippas pga den kraftiga tillväxt som råder just nu.. Inget startförbud råder . Banan kommer att klippas i spelriktningen men de kommer troligtvis hinna undan för spelare.

FARA.

Det kommer dagligen in bollar på hål nio från rangen. Slicar och soccets får vi alla, men det man kan tänka på är att göra är att göra ett kort "ELD UPP HÖR" då banpersonal, gångare och cyklister och andra fordon passerar på vägen. Det handlar bara om en kort tids väntan innan dessa har passerat. Det gäller framförallt de som slår bollar från gräset i närheten av bollmaskinerna men även de första ordinarie utslagsmattorna.

Att sminka en gris.

Det är många som kommer fram och undrar vad jag sprutar på greenerna då de blir alldeles mörkgröna. För att veta exakt var man har sprutat gödsel så tillsätter jag en färgtillsats i sprutvätskan. Det åtgår en liter färg totalt till samtliga greener. Färgtillsatsen är är vattenlöslig och försvinner efter första vattningen ,mer eller mindre. Ibland tillsätts också järnsulfat (järnvitrol) vilket ger en grönare färg långsiktigt.

Med vänlig hälsning / Johan

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page