30 april -15

March 24, 2016

Hej på er!

En ny säsong står för dörren. De senaste dagarnas värme och blåst har satt rejäl fart på snösmältningen. 90 % av banan är idag snöfri. Det är dock fortfarande blött ute på banan med tjäle som håller på att mjukna. Samtliga greener är dock snöfria och torra. Förhoppningsvis har det torkat upp tillräckligt på övriga ytor på måndag för då drar vi igång med vårbruket med greenerna. Arbetet med greenerna om allt flyter på tar ca 7-10 dagar. Därefter påbörjar vi arbetet med tee och parallellt med detta skall vi försöka få igång bevattningen så fort bevattningsdammen är isfri. Rangen är i stort sett helt snöfri och består värmen så kanske det är möjligt med självplock under nästa vecka.

/ Johan Örberg 15-04-21

I måndags började Janne och Hasse. Vi har kommit igång med vårbruket av greenerna och samtliga greener är nu vertikalskurna en vända. Igår började vi på ett nytt varv med vertikalskärning och har hunnit så in puttinggreenen och G18. I tisdags fick vi igång bevattningen och en ny pump är installerad.

 

 

Rangen.

Rangen är nu fri från tjäle och håller på att torka upp. Den är fortfarande lite blöt. I morgon fredag finns det möjlighet att slå bollar på rangen, självplock. Vi kommer att köra upp ett begränsat antal bollar till rangen.

 

Nytt för i år är att det kommer vara möjligt att plocka bollar på rangen medan spel bedrivs. Vi har utrustat bollplockarklipparen med stålbur :-)

 

Please reload

Featured Posts

Greenkeepern har ordet

March 24, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

June 15, 2020

April 28, 2020

October 1, 2019

September 23, 2019

September 4, 2019