29 maj -15

March 24, 2016

 

Hurrv !!

Vi har inte kunnat återställa rangen ännu. I samband med grävningen så blev det en del markskador då vi bar ut sand till dräneringarna. Dessa måste lagas samt att jorden vi grävde upp och la tillbaka måste torka för att kunna jämnas till och sås in. Vi tar itu med detta så fort det är möjligt. Rangen får hållas stängd tills vidare.

Igår klipptes greenerna för första gången. Det ser bra ut på de flesta håll. Ett stort tack till er som i höstas hjälpte till med att sopa ner perlite på green 12,13 och 16 !! Insatsen har givit ett bra resultat och vi har i år en bättre uppkomst på dessa greener än på många år. 

Dessvärre har vi den kallaste och blötaste våren på mannaminne. Från den 15 maj har medeldygnstemperaturen legat närmare fyra grader lägre jämfört med 2014. Fyra grader är en betydande skillnad när det kommer till tillväxt. Därtill har det varit extremt mulet och nederbördsrik maj vilket har lett till låg temperatur i markytan samt liten/ingen avdunstning. Detta har medfört att vi ligger ca en vecka senare med greenerna och ca 2 veckor efter med fairways. 

Grafen nedan är hämtad från en väderstation i Röbäck och visar skillnad i temperaturen från det att sådden på första greenen tittade upp i år jämfört mot samma tid i fjol.

 

Nu hoppas jag verkligen det vänder snart så det kan få torka upp så vi kan kan komma ut och vertikalskära fairways och sedan kunna börja klippa dessa samt gödsla. Men ha förtröstan, det kommer bli en golfbana inom kort.

/Johan

 

Please reload

Featured Posts

Greenkeepern har ordet

March 24, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts

June 15, 2020

April 28, 2020

October 1, 2019

September 23, 2019

September 4, 2019

July 16, 2019