top of page

16 September - 2015

16 September - 2015

Hösten har nu börjat göra sig pÄmind med gulnande löv och mörka kvÀllar. Med Ärstiden kommer ocksÄ kalla nÀtter med frost som följd . HÄll gÀrna koll pÄ vÀderleken och planera ert spel ifall det ser ut att bli en stjÀrnklar. Kom ihÄg att spel pÄ frostiga greener Àr förbjudet. Kolla in denna video https://www.youtube.com/watch?v=zkoWWrHzuAg .

Nya skötselrutiner.

Sedan 14 september Àr bemanningen pÄ banan halverad. Detta medför att vi ej lÀngre kommer att kunna köra fulla klipptÄg ,dvs att pÄ ordinarie klipptÄgsdagar kan vi inte bemanna samtliga klippare. Genom det sÄ kommer vi behöva vara ute alla dagar i veckan och ta nÄgon/nÄgra yta Ät gÄngen. Svalare nÀtter och dagar gör dock att vi inte behöver klippa tex fairway tre dagar i veckan. Vi kommer dock fortsÀtta klippa i spelriktningen likt normala klipptÄg. Bli alltsÄ inte förvÄnad om ni kommer ikapp banarbetare om ni startar tidigt pÄ morgonen.

Perlite.

Vi har nu utvĂ€rderat möjligheten att göra en perlite-behandling "light" pĂ„ samtliga greener genom att hĂ„lpipa pĂ„ 50 mm djup och sedan dressa ut perlite och dra ner det med dressnĂ€t. Det hela föll vĂ€l ut och under senhösten kommer samtliga greener utom 12, 13 och 16 behandlas. Jag rĂ€knar med att vi kommer hinna göra detta under tvĂ„ dagar om vĂ€dret Ă€r gynsamt. Till detta behöver jag hjĂ€lp av ca fyra medlemmar för att hjĂ€lpa till med att styra ihop och skotta upp hĂ„lpluggarna, ett jobb som tar ca 15 minuter / green. Återkommer med kallelse och datum för detta.

SÄ hÀr blev resultatet frÄn Chippinggreenen som behandlades under tisdagen.

Featured Posts
Recent Posts
Arkiv
Följ oss gärna på sociala medier
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page