Greenkeepern har ordet

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

I söndags morse vaknade man till första snön. 6 cm hade fallit här i Sörfors. Snön försvann inte helt under dagen och nu på måndag morgon visar termometern  - 5 grader.

Vi togs på sängen minst sagt, känns lite tidigt med vinter i mitten av oktober.

Planen var att börja med korvning av banan idag. Förhoppningsvis blir det lite varmgrader framåt veckan så att vi får detta gjort.

Vi har inte möjlighet att plocka ned ordinarie flaggo...

Efter några fina höstdagar, speciellt torsdag-lördag så regnar det nu kraftigt. Elbilsförbud har åter införts tillsvidare.

Vi började igår knivluftning av fairways. När detta är klart kommer vi påbörja djupsticklufta greenerna och runt den 14 oktober korva fairways.

Bevattningen töms idag och kommer inom kort att  blåsas med kompressor för att hindra sönderfrysning av ventiler och kopplingar under vintern.

Jag har tidigare inform...

September har varit en ovanligt kall och blöt månad. Det har kommit relativt mycket regn och avdunstningen har varit liten. Detta har gjort det blött , framförallt i greenområden där kompaktionen av marken är störst.

Vi har nu haft ett antal nätter med frost. Nu i morse kl 6 var det minus fyra grader. Det gör att det kommer att dröja långt in på dagen innan frosten släppt samt att tjälen i greenerna har släppt.

Vi har en bom vid...

Older Posts >

Please reload

Adress

 

Umeå Sörfors Golfklubb

Box 232

901 05 Umeå

 

E-post: kansli@sorforsgk.se

Telefon

 

Kansli: 090-304 75

 

Tidsbokning: 090-304 83

 

Restaurang: 070-622 11 26

Social Media

Våra sponsorer

1/2